Yazar Aydın Akduman Söyleşi Etkinliğiyle Bizimleydi!

Leyli Sanat Derneği’nin yeni Kadıköy ofisinde dün Mahal Edebiyat’ı ve yazar Aydın Akduman’ı ağırladık.

Moderatörlüğünü Mahal Edebiyat kurucusu Mete Karagöl’ün yaptığı söyleşide, Aydın Akduman’ın taze çıkan Tuhaf Öyküler Silsilesi adlı kitabını yakından tanıma şansı bulduk.

Yazarımıza yolculuğunda başarılar diliyor, tüm misafirlerimize katılımları için teşekkür ediyoruz. 💛

Yazarın kitabını linkten temin edebilirsiniz.

Aydın Akduman hakkında:

1984 yılında Diyarbakır’da doğdu. Babasının mesleği sebebiyle birçok şehirde ilk, orta ve lise öğrenimimi tamamladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti ve çeşitli meslek dallarında faaliyet gösterdi. Son on yılı özel bir kolejde olmak üzere İstanbul’daki on dört yılını İngilizce öğretmeni olarak geçirdi. Yük Edebiyat, Öykümen ve Mahal Edebiyat gibi online dergiler ve platformlarda öyküleri yayımlandı. Hâlâ
İngilizce öğretmeni olarak çalışıyor.

Kitaptan alıntı:

“Rahmetli annem sözlerin kökleri olduğuna inanan bir kadındı. Toprağa tohum yerine ağıt ekmeyi kader bellemiş bir neslin çocuğuydu. Masalları ağaçlardan toplar, keser ve önümüze koyardı. Babamın yere basan ayaklarıysa annemin ektiği tohumları ezip geçer, ardından deliliğinden bıktığı bu kadını nereden geldiği belli olmayan bir nefretle döverdi. Evi terk ederken uydurduğu bahaneye inanmadığımızı gören annem, avucunda sakladığı tohumları toprağa serpiştirip hepimizin inanacağı bir masal uydurdu. Babam, içinde bulduğu bir devin kellesini almak için yola çıkmıştı ve ne zaman aklı başına gelirdi, işte o zaman deve ait olan kelleyi soframıza getirirdi ve bizler de afiyetle yerdik. Ancak o zamana kadar hiçbir sözcüğü incitmememiz gerekliydi. Eğer ağaçlarımızdan sözcükler dökülmezse, o zaman kökler beslenemezdi ve söz toprağın kursağında kalır, yok olur giderdi.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir