Leyli Sanat Derneği’nin düzenli buluşma serisi Çay Sohbetleri, 23. oturumunda katılımcıları “vicdan” teması etrafında bir araya getirdi.
Kadıköy’de, LEYLİ-DER Ofisi’nde gerçekleşen bu buluşmada; vicdan kavramı bireysel deneyimler, içsel yüzleşmeler ve toplumsal karşılaşmalar üzerinden birlikte düşünmeye açıldı.
Vicdan: Pusula mı, Yük mü?
Vicdan, somut bir karşılığı olmayan ama etkisi hayatın her anına yayılan bir kavram…
Bu buluşmada katılımcılar, vicdanı farklı yönleriyle ele aldı:
- Kimi için yol gösteren bir iç ses,
- Kimi için geçmişten taşınan bir yük,
- Kimi içinse karar anlarında belirleyici bir pusula…
Sohbet boyunca şu sorular etrafında paylaşımlar yapıldı:
- Vicdan bize neyi hatırlatır?
- Kendimize karşı ne kadar dürüstüz?
- Geçmişin yükleriyle nasıl başa çıkarız?
- Vicdansızlıkla karşılaştığımızda nasıl konumlanırız?
Bu sorular, kesin cevaplar üretmekten çok, katılımcılar arasında derin ve çok katmanlı bir düşünme alanı açtı.
Dinlemenin ve Paylaşmanın Alanı
Çay Sohbetleri, yalnızca konuşmaya değil; dinlemeye de alan açan bir buluşma formatı sunar.
Bu oturumda da katılımcılar, kendi deneyimlerini paylaşırken aynı zamanda başkalarının hikâyelerine tanıklık etti. Anlatılanlar kadar, sessizlikler ve dinleme anları da buluşmanın önemli bir parçası oldu.
İbrahim Akgün’ün kolaylaştırıcılığında gerçekleşen sohbet, güvenli ve kapsayıcı bir atmosferde ilerledi.
Çay Sohbetleri Serisi
Leyli Sanat Derneği tarafından düzenlenen Çay Sohbetleri, her ay farklı bir tema etrafında katılımcıları bir araya getiren, samimi ve katılımcı bir etkinlik serisidir.
Bu seri:
- bireysel deneyimlerin paylaşılabildiği,
- farklı perspektiflerin bir araya gelebildiği,
- birlikte düşünmenin mümkün olduğu bir alan yaratmayı amaçlar.
Her buluşma, gündelik hayatın içinden bir kavramı merkeze alarak yeni sorular üretir ve kolektif bir düşünme pratiği oluşturur.
Birlikte Düşünmeye Devam
Çay Sohbetleri #23, vicdan üzerine yapılan paylaşımlar ve karşılaşmalarla, katılımcılar için hem kişisel hem de kolektif bir düşünme alanı açtı.
Leyli Sanat Derneği, birlikte düşünmeye, konuşmaya ve dinlemeye alan açan buluşmalar üretmeye devam ediyor.
Etkinlik Bilgileri
📅 Tarih: 15 Mart 2026
🕰 Saat: 16.00 – 18.30
📍 Mekân: LEYLİ-DER Kadıköy Ofisi
👤 Kolaylaştırıcı: İbrahim Akgün
🎟 Katılım: Ücretsiz ve kontenjanlı
Leyli Sanat Derneği sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

