Leyli Sanat Derneği olarak bir yılı aşkın süredir düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Çay Sohbetleri serimizin 16’ncı buluşmasını, 9 Ağustos 2025 Cumartesi günü Maçka Demokrasi Parkı’nın yeşillikleri arasında gerçekleştirdik. Bu kez başlığımız, kendimize yönelttiğimiz samimi bir soruydu: “Kendinle en son ne zaman date yaptın?”
Etkinlik boyunca, bireysel zamanın önemi, yalnız başına yapılan aktivitelerin ruh halimize etkisi, kendi kendimize vakit geçirmenin bize neler hissettirdiği üzerine konuştuk. Yalnız geçirilen anların bir kaçış mı, yoksa kendimizle bağ kurma yolu mu olduğu üzerine fikirler paylaşıldı.
Sohbetin Temaları
Katılımcılar şu sorular etrafında düşüncelerini paylaştı:
-
Kendinle baş başa zaman geçirmenin yolları nelerdir?
-
Hangi etkinlikler, yalnız zamanları daha anlamlı kılar?
-
Kendinle baş başa kalmak, olumsuz duygulara iyi gelir mi?
-
Bu deneyim, yalnızlığı mı yoksa özgürlüğü mü hissettirir?
Çay Sohbetleri’nin güvenli, kapsayıcı ve samimi atmosferinde, herkes kendi hikâyesini paylaşma fırsatı buldu. Kimimiz yalnız vakitlerin keyfini anlattı, kimimiz bu anların zorluklarını. Ortaya, hem düşündüren hem gülümseten samimi bir sohbet çıktı.
Neden Çay Sohbetleri?
Leyli Sanat Derneği’nin düzenlediği Çay Sohbetleri, katılımcılara güncel veya gündelik hayata dair konuları konuşabilecekleri, fikir alışverişinde bulunabilecekleri kapsayıcı bir alan sunuyor. Amacımız, farklı bakış açılarını bir araya getirmek, katılımcıların kendi seslerini duyurabilecekleri güvenli bir topluluk oluşturmak.
Bir sonraki Çay Sohbetleri’nde yine birlikte konuşmak, dinlemek ve paylaşmak üzere…
Leyli Sanat Derneği sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.