Leyli Sanat Derneği 2. Dönem Yönetim Kurulu.
Ufuk Yeşil, Kadir Has Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun olduktan sonra kariyerini eğitim, medya ve sinema alanında çalışmalar yaparak şekillendirdi. 2018 yılında ifade özgürlüğü ve hak temelli çalışmalar yürüten Leyli Sanat Derneğini kurdu ve halen yönetim kurulunda başkanlık görevini sürdürüyor. 2019’da İstanbul Üniversitesi’nde Kadın Çalışmaları alanında yüksek lisansa başladı. 2021 yılında Ali İsmail Korkmaz Vakfının “Genç Sanatçı Fonu”ndan faydalanarak kısa bir belgesel hazırladı ve bu belgesel ulusal ve uluslararası festivallerde gösterildi. Haziran 2022‘de SES Eşitlik ve Dayanışma Derneğinde Görsel İçerik ve İletişim Koordinatörü olarak çalışmaya başladı. Ayrıca, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü eğitmenlik yaparak sinema ve medya üzerine faaliyetler yürütmeye devam ediyor.
1990 doğumlu olan Akif Demirelli, Marmara Üniversitesi Maliye Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü mezunu. İstanbul Üniversitesi'nde Kamusal Çevre Harcamaları alanında tez süreci devam ediyor. Eğitim, kültür, sanat ve gezerek keşfetme ilgi alanları doğrultusunda, bireysel çabalarla yürütülen sivil toplum çalışmalarına katkı sunmak üzere Leyli Sanat Derneğinde 2. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.
1986 yılında İzmir’de doğan Seda Baştaş Hatam Oghly, Balıkesir Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Mesleğine bir devlet okulunda devam ediyor ve evinden sonra en rahat ettiği yeri “sınıfı ve çocuklarının yanı” olarak ifade ediyor.
1999 Marmara Depremi’ni Gölcük’te yaşadı ve bu olay ruhunda derin izler bıraktı. Hayatını, "Fay hattından önce" ve "Fay hattından sonra" olarak iki aşamada özetliyor. Bu olaydan sonra sürekli yazmaya başladı ve yazdıkça rahatladığını fark etti. 2014 yılında “Leyli Efruz” adlı bir şiir kitabı çıkardı. Hikaye, deneme ve şiir alanında eserler yazmaya devam ediyor. Leyli Sanat Derneği Genel Sekreteri olan Seda Hatam Oghly, evli ve bir çocuk annesidir.
1985 yılında Kocaeli, Gebze’de doğan Cengiz Güven, lise mezunu. 2004 yılından bu yana özel sektör firmalarında muhasebe alanında çalışmalarını sürdürüyor. İlkokul çağından itibaren resim sanatının yağlı boya ve karakalem dallarına ilgi duyuyor. 2021 yılından bu yana Leyli Sanat Derneği yönetim kurulunda sayman olarak görev yapmaktadır.
1994 yılında Erzurum’da doğan Zeynep Tosun, Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu ve pedagojik formasyon eğitimini tamamladı. Bursa'da özel eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev yapıyor. 2021 yılında başladığı Yeni Türk Edebiyatı yüksek lisans eğitimini tez döneminde bıraktı. Sinema, tiyatro ve edebiyat gibi sanat dallarına ilgi duyuyor. 2021 yılında Leyli Sanat Derneğinde LEYLİ-DER adlı e-derginin editör gönüllülerinden biri olarak çalışmaya başladı. Daha sonra dernek üyesi ve yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam etti. Derneğin 2024 yılında başlattığı SİYAH E-Dergi projesinde gönüllü olarak çalışmayı sürdürüyor.
1988 yılında İstanbul - Kanlıca'da doğan İbrahim Akgün, ilkokul ve ortaokulu Beyoğlu'nda okudu. Lise eğitimini yatılı olarak Kemerburgaz'da tamamladı. Halkla İlişkiler eğitimi aldı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde üç yıllık müzik eğitimi gördü. Yirmili yaşlarında yerel kanallarda televizyon programları sundu. Sanatçı kimliğini müzikle oluşturan İbrahim Akgün, popüler kültür alanında single çalışmaları yaptı. Yayınlanmış dört adet single çalışması ve bir kitabı bulunuyor. Uzun yıllar internet medyasında köşe yazarlığı yaptı, röportajlar gerçekleştirdi ve içerikler hazırladı. Yaklaşık 10 yıldır çeşitli haber sitelerinde, aktüel dergi ve dijital dergilerde yazılar yazmaya devam ediyor.
1989 yılında Gaziantep’te doğan Hakan Bozkurt, türkülerin içinde bir evde büyüdü. Barak havası temsilcilerinden olan annesi, Hakan’ı da türkülerle büyüttü. Hakan, neredeyse tüm okul etkinliklerinde şarkı söyledi. Lise yıllarında gitarla tanıştı. Üniversite eğitimi için Antakya'ya giderek inşaat teknolojileri bölümünden mezun oldu. 2015 yılında İstanbul’a taşındı ve Taksim’de yaşamaya başladı. Mesleğini yaparken kalan zamanlarda müzikle ilgilendi ve Beyoğlu'nda çeşitli mekanlarda sahne aldı. 2024 yılında Jehat Hekimoğlu’nun katkılarıyla ilk profesyonel kaydını yaptı.
2013 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Gazetecilik bölümünü okumak amacıyla Türkiye’ye gelen Abdul Aziz Hatam Oghly, Türk diline hayran kalarak kendisini “Vatanım Türkçedir” diye tanıtıyor. Felsefe ve edebiyat alanlarında düşüncelerini ifade eden Hatam Oghly, “İki şair tartışıyorsa ortada şiir yoktur” der. Seda Hatam Oghly ile evli ve bir erkek çocuğu sahibi olan Hatam Oghly, aynı zamanda kick boks ve kung fu alanında kendini geliştirmeye devam ediyor.
1995 yılında Kocaeli’de doğdu ve büyüdü. 2017 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Yönetimi lisans bölümünden mezun oldu. İlgisinin de örtüşmesiyle öğrenciyken bir dijital pazarlama ajansında Sosyal Medya Uzmanı olarak çalışmaya başladı. Zaman içerisinde ajansta temellerini attığı dijital pazarlama, yaratıcı yazarlık, tasarım gibi alanlarda eğitimler alıp kendini geliştirmeye devam etti. Kısa süreliğine yaptığı mağaza müdürlüğü ile ekip liderliği, organizasyon, iş planı, insan kaynağı yaratma gibi yetkinlikler kazandıktan sonra kendi alanı olarak gördüğü sosyal medyaya geri döndü. 2021 yılında Sosyal Medya Direktörü, 2023 yılında Kreatif Direktör oldu. 2015’te adım attığı bu alanda çeşitli sektörlerdeki kişi ve kurumlara; içerikler üretti, dijital medya stratejileri oluşturdu, projeler yazdı. Kendisini “Sosyal Medya İletişimcisi” olarak tanımlıyor ve ekliyor; “Kendimi bildim bileli hırslı ve “optimum”a odaklanan biri olsam da henüz çocukken tabelaları bile sürekli okurdum. Olduğum kişi, üretimlerim ve başarılarım; yazılı olmayanları dahi okuyabilme şevkimdendir.”
Leyli Sanat Derneği, ifade özgürlüğü hak temelli çalışmalar yürüten, bireylerin duygu ve düşüncelerini kültür/sanat aracılığıyla paylaşmasına alan ve fırsat oluşturan yeni nesil bir sivil toplum kuruluşudur.